"Kedves Horváth Úr! .............csak a boldog tőke tudja a legjavát adni, úgy mint az ember is............... .............Szerintem nagyon jó az irány, mait elkezdett. Úgy érzem karakteres, egyedi élvezetes borok kezdtek születni. Kitartást kívánok! Továbbra is csak a szépségre figyeljen! Barátsággal: Szepsy István" ___________________ o __________________ "Kékfrankos Selection 2003 ............Illatában, olyan koncentrációban jelenik meg a "terroir", hogy a kár borkurzusok kötelező segédeszközeként is el tudom képzelni, amikor a felállított tematika szerint, éppen " a talaj jelentősége és a stílusra gyakorolt hatása" című részt taglalják a hallgatót....... . A nagy alkotások vibráló érzése lengi körül ezt a bort.............. Kovács Antal sommelier" ___________________ o __________________ "Ízpolihisztor és borszobrász ...........A borkészítés nem termékgyártás, ami kiszolgál valamilyen fogyasztói elvárást, ami viszonyrendszerben áll a már létező borokkal (mondjuk Franz Weningerével), hanem a borok gyermekek, amelyek születésükkel a teljességre törnek. Horváth József kivárása a borászkodással ezért szükségszerű............ ...........Főként a kékfrankossal érezhetők a különleges arcvonások, mintegy igazolva a tézist, hogy a kékfrankosban rejlő lehetőségek korlátlanok. A pinot noir rajongójaként is el kell fogadnom igazságnak, amit legkövetkezetesebben talán Kató András (Monarchia) képvisel: "Nem pinot noirral, cabernet-vel kell nekünk foglalkozni, hanem kékfrankossal............ Alkonyi László" ___________________ o __________________ "A múltba vetett bizalom ereje ............Kérem az Istent, segítse Önt, hogy minél tovább alkothasson, és engem is, hogy Ön még minél többször elkápráztathasson! Szeretettel: Bányi Zsolt" ___________________ o __________________ A Ráspi boráról: "Azt mondtad, szóljak hozzá a borodhoz... Azt hittem, nagyon szépet, vagy okosat tudok mondani, de csak arra tudok gondolni, nehogy valami bajod essék, mert nekem már nincs más bor a Ráspin kívül. Mi lenne velem a borod nélkül? Janek"
Ráspi Étterem és Vineyard Kft. 9421 Fertőrákos Fő u.72 étterem: Fő u.76 Tel: 99/355-146 email: raspi@raspi.hu web:www.raspi.hu Facebook: https://www.facebook.com/raspi.restaurant/
Étterem nyitva-tartás: Hétfő: szünnap Kedd-Vasárnap 11.00-23.00
Fel